Terepsegway túrák Balatonfüreden

Vesszenek a kacatok Ajándékozz élményeket!

Több mint 300 féle AKCIÓS ÉLMÉNYPROGRAM az év minden napján!

WWW.ELMENYSHOP.HU

 

 

 

 

A mozgás új forrása!
Mátrafüred, Budapest és Hévíz után immár Balatonfüreden is elérhető a High-Tech Sportok Bázisának egyedi szolgáltatása, a segwaytúra. Ezzel az eszközzel a túrázás felejthetetlen élményt nyújt kicsiknek, nagyoknak, fiatalabbaknak, idősebbeknek, pároknak, családoknak, baráti társaságoknak egyaránt. A kalandra, élményre, kikapcsolódásra vágyók garantáltan megtalálják számításukat, ha velünk túráznak. Az eredeti amerikai segway hamisítatlan és hamisíthatatlan élményt nyújt. Kezelése roppant egyszerű, a sikerélmény hamar megérkezik, a mosoly végig kísér túráinkon, és még azt követően is. A szabadság és a természettel való egyesülés utolérhetetlenül felszabadító érzését, a mozgásunk korlátainak átlépését segíti. Egyszerûen csodás az élmény, amely visszaköszön álmainkban is. Ezt mindenképp át kell élni.
Túráinkat azoknak is ajánljuk, akik még sohasem próbálták ki a segwayezést, hisz az alaptúráinkon mindenkit szakképzett oktatók tanítanak meg a futurisztikus jármű használatára.
Max. terhelhetõség: 120 kg.

KIZÁRÓLAG EREDETI AMERIKAI TEREPSEGWAYEKKEL SZERVEZZÜK A TÚRÁINKAT!
 

SEGWAYTÚRÁK BALATONFÜREDEN

Előzetes bejelentkezés, időpont és kapacitás egyeztetés minden esetben szükséges.
Kérem, érdeklődjön elérhetőségeinken, vagy foglaljon előre időpontot.
Balatonfüredi brosúránk letölthetõ változata (pdf)


SEGWAYTÚRA AJÁNLATAINK

TIPP - 1. Panoráma segwaytúra (Újdonság a nyári szezonra)
Kezdő túránkon ellátogatunk Balatonfüred legszebb panorámáját kínáló helyére, ahonnan a látvány lélegzetelállító.
Megtekintjük ezen túl a „Vörös templomot”, a Zeneiskola gyönyörű épületét, valamint a reformkori városrész szintén pazar épületeit.
Indulás a Bázisról (Anna Grand Hotel) telefonon előre egyeztetett időpontban.
Ár: 10.999 Ft (kb. 1,5 óra)

2. Koloska segway túra
Középhaladó túránkon ellátogatunk a Koloska-völgybe, ahol megtekintjük a vadasparkot, a Hétforrás-völgyet. 
Ár: 15.999 Ft/fő (kb. 2,5 óra) Minimum létszám: 3 fő
A Koloska Segway túrát azoknak ajánljuk, akik beleszerettek-, vagy szeretnék megtapasztalni az igazi erdei Segway élményt, hiszen a Koloska-völgyben a Hétforrás-völgy és a Koloska csárda közötti szakaszt egy fantasztikus erdei ösvényen teljesítjük.

3. Echo segway túra
Közepes nehézségi fokú, speciális programelemeket tartalmazó túra középhaladóknak. Oktató által felügyelt-, a felfedezők, az életigenlők, a bevállalósabbak túrája.
Indulás a Bázisról (Anna Grand Hotel) 10.00; 17.00
Ár: 18.999 Ft/fő (kb. 3 óra)
Középhaladó túránk beépíti a kezdő túráink játékosságát, ám igazi adrenalint nyújt, amikor járgányunkkal meglátogatjuk a szomszédos Tihany nevezetességeit. Balatonfüred és Tihany esszenciája egy segway túrába sűrítve. Életre szóló élmény, kihagyhatatlan!

Please note, that ENGLISH guided tours are 15% extra charge from the above rates! 

TÚRÁK GYEREKEKKEL, CSALÁDOKNAK
A segwayek már 8 éves kortól használhatóak. A kisebbeknek néhány hónapos kortól a segway-kisszekérkéinket ajánljuk. A segwayezés egy olyan családbarát program, ahol a
kisgyermekesek is jól érezhetik magukat. A szülõ(k) – vagy kérésére a túravezetõ – a biztonságos gyermek-utánfutókban hozhatják magukkal túrázni a legkisebbeket.
Minden túránkhoz igényelhetõ a gyerekeknek segwayszekérke 
Ár: 4.999 Ft/2 gyermek részére (össz.terhelés max. 40 kg).

HSB* = High-Tech Sportok Bázisa (Anna Grand Hotel)
Az árak BRUTTÓ árak és HUF-ban értendőek.

VIP túravezető igényelhető
Balesetbiztosítás köthető

Kedves Vendégeink!
Szeretnénk felhívni a figyelmüket arra, hogy a  honlapunkon feltüntetett, illetve más fórumokon hirdetett akcióink nem összevonhatók (Pl: 5000 Ft kupon + akciós  ár)!
Egyszerre akár több akciót is meghirdethetünk, mellyel arra szeretnénk ösztönözni vendégeinket, hogy minél több szolgáltatást próbáljanak ki nálunk. Az igényeknek megfelelően mindig a legkedvezõbb ajánlatot, akciót választjuk ki vendégeink részére, de ezek mindig egy alkalomra, egy típusra és egy túracsoportra vonatkoztatva érvényesíthetõek. Nagy örömmel tölt el minket, hogy kedvelik akcióinkat, kérjük azonban, tartsák szem elõtt: egy megrendelés esetén csak egy akció kedvezményes ajánlata számítható be!

Megértésüket köszönjük!

A túrák ára tartalmazza: 
- közlekedésbiztonsági oktatást, túravezetést 
- 30 perces gyakorlást, ismerkedést a Segway-jel kijelölt gyakorló pályán
- Segway kölcsönzést
- bukósisak és egyéb védőfelszerelések biztosítását
- kesztyűt, esőkabátot (rosszabb idő esetén)
- 5000 Ft értékű élménykupont további programjaink igénybevételéhez

Szolgáltatásaink igénybe vevőitől fizetésképpen utalványokat, bankkártyákat és Szép kártyákat (OTP, KH, MKB) is elfogadunk.
A túráinkon mindenki csak saját felelõsségére tud részt venni.

Rendezvényekre ajánljuk! - bérelhető eszközeink
Csapatépítő programok, tréningek

Az árak 2020. március 31-ig érvényesek.
FONTOS: Általános szerződési feltételek

Rendezvényekre is bérelhetőek!
Legyen szó vállalati vagy magán eseményről, vagy egy különleges alkalomról ezek az eszközök hozzásegítik ahhoz, hogy az elképzelt összejövetel valóban sikeres legyen. Ajánljuk létszámtól függetlenül minden olyan rendezvényre (sportnap, céges nap, falunap stb..), ahol a cél az egyediség, ahol a legfontosabb a vendégek elkápráztatása. Ezek az eszközök kihagyhatatlanok, ha olyan programot szeretnének megvalósítani, amely sokáig emlékezetes marad a meghívottak, vagy az arra ellátogatók számára.
Bővebben bérelhető eszközeinkről

 

A SEGWAYRŐL

A Segway egy angol összetett szó, ami a Segment Way kifejezésből származik, azaz egy alternatív lehetõség a közlekedésre.


Hogyan működik?

A Segway azért fantasztikus, mert bár egy gép, ösztönösen mégis úgy egyensúlyoz, ahogyan az emberek, így függőleges helyzetben tud maradni akkor is, amikor előredőlsz. Pedig csak két kereke van. 
Sem gáz, sem fék nem kell a haladáshoz, csak testbeszéddel irányítod a gépet.

A járgányba sok technológiai érdekességet sűrítettek bele, ezt azonban menet közben észre sem veszed. Giroszkópok érzékelik, amikor a Segway dőlni kezd. Az információ a kerekeket a megfelelő irányba és megfelelő sebességgel hajtó, motort vezérlő számítógépbe kerül, így a Segway megőrzi egyensúlyát.

Egy Segwayben rengeteg egység ügyel a biztonságra: két számítógép, öt giroszkóp, két akkumulátor és két motor, amely a csodajárgányt hajtja. Ha bármelyik elromlik, a másik helyettesíti. 

A dinamikus stabilizáció nevű technológia következtében a Segway Human Transporter önmagát képes egyensúlyozni. A dinamikus stabilizáció szinte ugyanúgy működik, ahogyan az ember egyensúlyérzékelése. Csak még az emberben belső fül, a szemek, az izmok és az agy segítik az egyensúlyozást, addig a Segwayekben ezt a feladatot szilárdtest giroszkóp, billenésérzékelők, nagysebességű mikroprocesszorok és hatékony villamos motorok látják el. Ezek a bevizsgált redundáns rendszerek - egymással összhangban - érzékelik a tömegközéppontot, azonnal feldolgozzák az információt és apró korrekciót végeznek másodpercenként százszor. A Segway PT egyensúlyoz, amikor 20 km/h sebességgel tepersz, nehéz cuccot cipelsz, szűk helyeken manőverezel, vagy mozdulatlanul egyhelyben állsz.

Ha előredőlsz - előre mész

Ne feledd, a segway PT ösztönösen úgy egyensúlyoz, ahogyan az emberek: elõre illetve hátrafele mozog attól függően, hogy milyen testhelyzetet veszünk fel. 
Nincs sem gáz, sem fék. 
Minden Rajtad múlik, mindent Te irányítasz!

Dőlj előre és előre mész! 
Egyenesedj fel és megállsz! 
Dőlj hátra és hátrafelé mész! 
XT-knél (1. generációs modelleknél) ha fordulni akarsz, akkor csak fordítsd a csuklóddal a fogantyút a megfelelő irányba 
X2-eseknél (2. generációs modelleknél) ha fordulni akarsz, akkor balra, vagy jobbra told a kormányt.

Kanyarodni menet közben olyan érzés, mintha a sílécekkel karcolnál. 
A tehermentesítés is hasonlóképpen működik segwayezés közben, mint a síelésnél. 

A működés természetes és ösztönszerű, ettõl illeszkedik nagyszerűen a Segway PT a vállakózói szférába, a gyalogos környezetbe, a túrákhoz, vagyis  a mindennapi élethez. Menj vele oda, ahová csak akarsz! A Segway PT mozgékony, tetszetõs és számos talajfajtán működik. 
Dombok, fű, emelkedő és sár - nem gond, ott mész, ahol csak akarsz. 
A Segway PT-nek csak olyan út kell, amilyen egy embernek is kell, így gyakorlatilag bármilyen környezetben működik. Már a Segway PT tervezésének elsõ pillanatában az volt a cél, hogy széleskörű lehetőségekkel rendelkezzen. A durva és változékony környezettől való védelem szempontjából a villamos részek, az akkumulátor, a motor és az összes többi alkatrész el van szigetelve a külvilágtól. A Segway PT komoly tesztelésen esett át, így az ellenáll a rezgéseknek, változó hőmérsékletnek és a nedvességnek.

Milyen teljesítményű?

A Segwayek lithium-ion akkumulátorokkal működnek. Az i sorozat két 78 cellás akkumulátorral lett felszerelve. Az akkumulátorok közvetlenül hálózatról tölthetők. 
Maximális töltési idõ 4-6 óra. Az NiMh akkuk megközelítőleg 5-600 töltést bírnak. 
A gyár azt javasolja, hogy folyamatosan töltsük, hisz automatikusan letilt, nem tud túltölteni. Ha feltöltött, nem fogyaszt több áramot és állandóan készenlétben áll az indulásra.

Zéró fordulási kör?

A Segway PT-t úgy tervezték, hogy ne foglaljon több helyet, mint egy átlagos sétáló ember a járdán. Így, a gyalogosokra jellemző tulajdonsággal, a gép a környezete érintése nélkül meg tud fordulni. A Segway PT ugyanígy képes a tengelye körül forogni.

Mennyi a végsebessége?

P133, i167, i170, e167, i180, GT és XT modellek (1. generációsok) 3 féle kulccsal indíthatóak:

Kezdő kulcs (fekete): maximális sebesség: 9.6 km/lassú fordulás
Alap kulcs (sárga): maximális sebesség: 12.9 km/h közepes fordulás
Haladó kulcs (piros): maximális sebesség: 25 km/h gyors fordulás

I2 és X2 modellek (2. generációsok) kari óraként is hordható vezeték nélküli info key-vel mûködnek.

A gép vagy teknős (kezdő, gyakorló), vagy nyúl (haladó) módban üzemelhet. Az info key segítségével megtudhatjuk az aktuális sebességünket, a megtett kilométert, és kiolvashatjuk, hogy összesen mennyi km-t tettek már meg a géppel. Ezzel a "kulccsal" indíthatjuk és állíthatjuk le a gépet, továbbá ezzel aktiválhatjuk a Segwaybe épített riasztót is. 

Mekkora a hatótávolsága?

A hatótávolság a használat körülményeitől függően változhat.
Függ a terepviszonyoktól és a használó súlyától is. Az átlagos távolság 16-18 km.

Milyen típusok, modellek léteznek?

1. generációs modellek
P133, i167, i170, e167, i180, GT és XT.
2000-ben jelentek meg először és 2006 nyaráig gyártották őket. Alkatrészeket és néhány eredeti modellt még mindig lehet rendelni a forgalmazóktól.

2. generációs modellek
2006-tól már csak ilyeneket gyártanak.
2014-től egy újabb ráncfelvarrás történt. A HSB-ken már a legújabbakat lehet kipróbálni.
Ezek közül alapvetõen 2 típust különböztetünk meg: 

X2 (off-road – terepsegway – mi is ilyenekkel túrázunk)
Segway x2 PT (Personal Transporter), a környezetbarát "cirkáló"! 
Parkok, természetvédelmi körzetek, védett erdõk gyors, hangtalan bejárását teszi lehetővé. 
Extrém terepviszonyok sem jelentenek akadályt, így méltó kihívója lehet a zajos, környezetzavaró "off-road"-os járműveknek. Kiváló közlekedési eszköz például erdő és határőröknek, természetjáróknak.

I2 (városi segway)
Segway i2 PT (Personal Transporter) a legsokoldalúbb élettárs. A hétköznapok közlekedésében nyújt igazi támaszt. Egy töltéssel akár 38 km út is megtehetõ, tehát nagy területű munkahelyeken jól használható. Szállítási teherbírása 120 kg. Kiváló közlekedési eszköz például hajósoknak, lakóbuszosoknak.

Létezik még az i2 Commuter, i2 Cargo, i2 Golf. Az x2 Adventure és az x2 Turf. Azonban ezek csak a kiegészítő felszerelések miatt más elnevezésűek.

Új fejlesztések

Segway SE3 Patroller 

Segway Centaur, az új fejlesztés – az elektro-quad
A "Centaur" koncepció a görög mitológiából választott nevet. A félig ember félig ló mintájára, ez a modell is igyekszik ötvözni a különböző technológiákat. A kétkerekű járművek fordulékonyságát a négykerekűek stabilitásával szorozták össze.

A városi Puma  

FOGLALÁS

 

SZÁLLÁS

 

ÉTKEZÉS

 

AJÁNDÉKBA ADOM