a

TEAM BUILDING FUN MODUL

TRÉFÁS CSAPATÉPÍTŐ PROGRAMJAINK
Ebben a modulban olyan tréfás, könnyed programelemeket kínálunk, amik észrevétlenül /nem direkt módszerekkel/ építik a kollektívát és felejthetetlen élményt adnak minden résztvevőnek sok-sok közös nevetéssel. A programok hossza 20-90 perc között változik, csoportlétszámtól és kitűzött céltól is függően. Az elemek szinte mindegyike szabadtéren is kivitelezhető, ha az időjárás engedi. Természetesen a tematikus gyakorlatok tárháza ennél lényegesen bővebb a speciális igényekhez igazítjuk programjainkat a legmagasabb hozam elérése érdekében.
Még több szervezet- és készségfejlesztő speciális területeket érintő – programunk a KÉSZSÉGFEJLESZTÉS modulban található.

CSAPATÉPÍTÉS, CSAPATERŐSÍTÉS
A csapat több, mint pusztán a tagok összessége. Az együtt dolgozó munkatársak szinergia hatása mindig aktuálissá teszi a teamek építését, újraépítését és erősítését. A közösen megélt élmények, a jól strukturált gyakorlatok garantáltan újraélesztik a „mi” tudatot. A csapatban erősödik vagy stabilizálódik a sikerélmény, s ezáltal az önbizalom és a magabiztosság is. Jellemzően ezekre a vonulatokra fókuszálunk, s ha csak konkrét speciális igény nem fogalmazódik meg, kerüljük a konfrontatív, vagy negatív értelemben versengő jellegű forgatókönyveket.


VÁLASZTHATÓ PROGRAMOK

Majdnem lehetetlen küldetés

A lehetetlennek, megoldhatatlannak tűnő feladványok sora végeláthatatlan és örökké izgalmas kihívás. A „mission impossible” kizökkent a gondolkodási sémáinkból (think outside the box), a csapat végülis sikerrel veszi az akadályokat, a sikerélmény pedig katartikus…

Nem lát, nem hal, nem beszél
A küldetést végrehajtó csapattárs nem lát. Az őt irányító vezér nem látja őt. Akik látják, és a vezért irányítják, segítik, viszont nem szólalhatnak meg. Izgalmas misszió, igazi csapatmunka vészesen kesze-kusza kommunikációs környezetben.

A mérleg nyelve
A „szakadék felett” átívelő fatörzsre véletlenszerűen ráálló csapattagok meghatározott kritérium szerinti sorba rendezése a cél. Ha hiba csúszik a gépezetbe, a csapattársak válnak az adott csapattag érzék szerveivé, és a játék egyre csak bonyolódik … A végső cél egy élő emberi mérleg létrehozása.

Hélium rúd
Akkor vagyunk sikeresek, ha egy irányba „húzzuk a szekeret”. Persze ehhez kell egy jó vezér is!

Szédületes büntetőrúgó
Kihagyni a ziccert vétek. Kihagyni a büntetőt: főbenjáró bűn. No de mindezt „megrészegülve”? Szenzációs, lendületes, szédületes!

Rettegés hegye
Bekötött szemmel, egyetlen biztonságot jelentő kötél segítségével természet alkotta akadályok (szakadékok, kidőlt fák, sziklák) leküzdése az erdő 200-300 m-es szakaszán egymáshoz és a kötélhez kötözve (egy látó emberrel), miközben váratlan meglepetések érik a csapatot, s mikor már azt hiszik, elérték céljukat, akkor kezdődik az igazi megpróbáltatás.

Csapdába esve
A hegy tetején csapdába esik a csapat. A szorosan összekötözött „embercsomó” csak együtt mozogva, egymást segítve találhatja meg a kivezető utat. Hiba esetén az egész csapat hegyi guruló menetbe kényszerül. Az erdő akadályainak zsákutcáiba jutva, azokon keresztülrágva maguk kell, hogy felfedezzék a kivezető utat. Mindeközben vadászniuk kell a környezetbe nem illő, a játékmester által szándékosan félrevezető jelenségekre is.

Kifeszítve
Számos érdekes, izgalmas és tanulságos verseny feladat, mely során emberméretű segédanyagok használatával, egymással szoros kontaktusban, de mégis testi érintkezés nélkül – egy speciális szerkezet felépítésével és használatával – mentik meg bajba jutott társaikat a csapatok. 

Szemtelenül
El tudjuk-e képzelni, mi történik abban az esetben, ha a látásunkat ideiglenesen elveszítve kell eligazodnunk a játék világában, s úgy kell megoldanunk a feladatunkat, hogy szaglással, tapintással tájékozódva, a hallásunkra támaszkodva érjünk el eredményt. Ebben a játékban igen fontos a kreativitás, a csapatmunka, az egymásra figyelés. Számos érdekes, izgalmas és tanulságos helyzet áll elő azáltal, hogy nem használhatjuk a szemünket.

Veszélyes hulladék
Szállítsátok a radioaktív hulladékot a megsemmisítőbe! Csapatmunka szűkös erőforrásokkal, a kreativitás, a közös gondolkodás, a brainstorming gyakorlása. Az egyetlen járható út az együttműködés.

Sok jó kis helyen
A csoport egy 4x6 m- es műanyag, földre kiterített ponyvára áll. Feladatuk teljesen megfordítani maguk alatt a ponyvát úgy, hogy a csapat egyetlen tagja sem léphet le róla, így egyre kisebb helyen kell együtt maradni. A hajtogatás művészete! Ki tud többet hajtani?

Életmentő bor
Látványos, nagy koncentrációkészséget igénylő játék . A vízzel/borral teli óriás ballonra körkörösen kötözött kötelek segítségével a ballonban lévő anyag kiporciózása kisebb előre elhelyezett edényekbe, anélkül, hogy az elhatárolt területre belépnének és a köteleken kívül máshoz érnének.

Pozitív pletyka
Mentálisan felejthetetlen élményt okozó interaktív játék. Valamennyi játékos a rá jellemző pozitív élmények, jelzők tucatjával találja szembe magát játékostársai jóvoltából. A dicséretet azonban valahogy meg kell hálálni…

Három találat
Kosárra dobás művészete, ahol a precizitás és a találati ráta a csapattagok hatékony segítségén múlik.

Egyensúly és rend
A viszonylag keskeny pallón fegyelmezett rendbe kell rendeződni a csapatnak a meghatározott paraméter szerint. Közben lelépni tilos, egymást segíteni viszont kifejezetten ajánlott. A hibákért kemény árat kell fizetni...

Közösségi verseny-puzzle
A csapat tagjainak egy alakzatot kell összerakniuk úgy, hogy minden tag csak részelemeket birtokol, amihez a többiek nem nyúlhatnak. A közös „kupaccal” persze bárki szabadon garázdálkodhat…

Darumadár pengeélen
A torony építéséhez szükséges elemek a kör közepén vesztegelnek. A csipesz csak tökéletes csapatkoordinációval válik hasznos munkaeszközzé. Melyik csapat tudja adott idő alatt a legmagasabb tornyot építeni?

Lávafolyam bazaltpillér
A sodró lávafolyamból néhány stabil bazaltpillér látszik csak, s a csapatnak át kell jutni a másik partra, az életet jelentő biztonságba. Három palló, s az alattunk suhanó tűzfolyó vajon sikerül-e épségben átkelni mindenkinek?

Karika nagy utazása
A hulahopp karika vidám utazása a csapaton át úgy, hogy az „útvonal” egyre bonyolultabb. Persze a nagyobb kihívások teljesítése extra pontokkal kecsegtet, ami a végelszámolásban még jól jöhet…

Frontális támadás a négyzeten
A két fél csapat egymásnak esik és csak a jó taktika teszi lehetővé a zökkenőmentes helycserét. Koncentráció, egymásra figyelés, kreativitás és kooperáció a siker érdekében.

A tojás nagy zuhanása
Az erőforrások igen korlátozottak, a feladat viszont egészen konkrét: meg védeni a tojást úgy, hogy a zuhanást épen (törés- és repedésmentesen) átvészelje. Kreativitás, közös gondolkodás, szinergia felsőfokon, s néhány igen szellemes megoldás az esemény mementójául…

Letölthető "Csapatépítő programok, tréningek 2017/18 kiadványunk"

ÁRAJÁNLAT

 

CATERING

 

SZÁLLÁS

 

FOTÓ ÉS VIDEÓ

 

AJÁNDÉKOK

 

BIZTOSÍTÁS

 

REFERENCIÁK