MINŐSÉGI ÉLETET, EGÉSZSÉGESEN
Ez a program más oldalról közelíti meg és kezeli a cégek és a munkavállalók viszonyát, kapcsolatát, együttműködésének módozatait. A munkavállalói közérzet mellett – amelynek a teljesítményre köztudottan pozitív hatása van – fontos az alkalmazásban állók egészsége és annak megőrzése is. A prevenciós modul azt szeretné elérni, hogy ne csak szellemben és erőnlétben, de a test állapotát érintően is történjen előrelépés, a cég a saját csapatát az egészségmegőrzés tekintetében és a leggyakoribb betegségek kialakulásának megelőzésében is segítse, ezzel is hozzájárulva a csapat- és egyéni produktumok minőségi javulásához.

Választható témakörök:

Elsősegély – a vészhelyzet felismerése és kezelése
Mit kell tenni, ha felismerjük a helyzetet, hogyan tudunk hatékonyan segíteni? Az újraélesztés új esély, ha időben és szakszerűen történik. Háttértudás-fejlesztés és gyakorlatok. Balesetek bekövetkeztekor a mentési lánc ismerete, segélyhívás, segítségnyújtás.

Nyak- és derékfájdalom megszüntetése
Az interaktív programban mozgásterapeuta általi előadás hangzik el a gerinc nyaki és ágyéki szakaszával kapcsolatos panaszok, betegségek kialakulásának okairól, s arról hogyan lehet ezeket könnyedén, néhány egyszerű trükk segítségével elkerülni. A program során a résztvevő elsajátítja a betegség prevencióját jelentő helyes testtartást és a helyes ülést, és egy rövid, akár napközben az íróasztalnál is elvégezhető a gerinc és a nyak tehermentesítésére szolgáló gyakorlatsort.

Szív- és érrendszeri betegségek és daganat prevenció
Kardiovaszkuláris megelőzés, rizikófaktorok, infarktus, stroke tünetek felismerése, FAST- módszer gyakorlása, daganat prevenció. Kockázati tényezők, szűrési lehetőségek, terápiás módok.

Gerincjóga
A rendszeresen végzett gerincjóga jelentősen növeli a produktivitást, a kreativitást, és az egészség javításával töredékére csökkenti a betegségek miatti munkahelyi hiányzások számát. A közös jógázás erősíti a csapatszellemet és a lojalitást. A rugalmasan alakítható modul alatt a részt vevők a gerincjóga alapjait sajátíthatják el. A modul több mint egy egyszerű jógafoglalkozás, mivel a mozgásterapeuta különös figyelmet fordít arra, hogy ne csak elmagyarázza, de meg is tanítsa a helyes testtartást és az egyes alap „ászanák ” pontos végrehajtásának módját, valamint olyan gyakorlatokat mutasson, amelyek megoldást kínálnak a hosszas ülőpozícióból adódó nyak, derék és csípő fájdalmakra, illetve a stressz oldására.

PROTOKOLL AZ ÜZLETI ÉLETBEN
A magánéletben is fontos lehet viselkedésünk szervezése, bizonyos etikett- és protokoll szabályok ismerete és betartása, de még a privát szférában az ismeret hiánya pusztán kellemetlenségek forrása lehet, az üzleti életben az eredményes ügylet kulcstényezőjeként tekintünk bizonyos technikák elsajátítására. Az illem, etikett, protokoll hármasa kikerülhetetlen, ha üzleti kapcsolatainkra, ügyfeleinkre, együttműködéseinkre, tárgyalásaink eredményességére, versenytársainkra és jelenlegi, vagy jövőbeni piaci pozícióinkra gondolunk. Cégek, vállalkozások számára összeállított tréning-csomagunk segítségével nem csak az etikett és az illem alapjaival ismertetjük meg a résztvevőket, hanem a csapatmunka és az ügyfélkapcsolat terén is nagy segítséget adunk.

Választható témakörök:

A siker kapujában – a munkahelyi etikett alapjai
Alapvető viselkedési formulák, az első benyomás rejtett titkai, üdvözlés, testbeszéd, öltözködés. Fedd el, tárd ki! Jótékony szemfényvesztés!

Terítéken az eredményesség – kulináris tárgyalástechnikák
Étkezési kultúra, az alkalomhoz illó étel- és italfogyasztás, a terítés, az ültetés, a kínálás segítő megoldásainak magabiztos használata.

Kapcsolatok hálójában – viselkedés az üzleti életben
Telefonhasználat, netetikett, közösségi média, online ismerkedés, ajándékozás, virágküldés, névjegy, helyszínek és elvárt viselkedési technikák. Válságkezelés.

A csend hangjai – a metakommunikáció jelentősége
A társalgás, hallgatás, szünet, távolságok, személyes terek, a hatékony beszédtechnika elsajátítása, nonverbális kommunikáció.