Téli, havas programok

Téli, havas programok 1

A SEGWAY kortól és időjárástól független élmény!
Naná, hogy itt a téli változat. Mert nélküle élni lehet, csak nem érdemes.
A high-tech járgányon kívül más jó is van a télben. Forró, illatos, fűszeres!
Ebből a pikáns elegyből egy forralt boros SEGWAY túra kerekedik. Azoknak, akik forrón és azoknak, akik fagyosan szeretik, mátrai élvezet sí- és snowboard-tudás nélkül!

Téli, havas programok 2

Hóban quadozni az egyik legnagyobb álom megvalósulása. A két személyes elektromos quadokkal a Mátra legszebb helyeire túrázunk el túravezető irányításával. A nem mindennapi küldetés közben egy kis téli vezetéstechnikát is tanulhatnak a kalandra vágyó résztvevők

Téli, havas programok 3

Hóban quadozni az egyik legnagyobb álom megvalósulása. A két személyes elektromos quadokkal a Mátra legszebb helyeire túrázunk el túravezető irányításával. A nem mindennapi küldetés közben egy kis téli vezetéstechnikát is tanulhatnak a kalandra vágyó résztvevők

Téli, havas programok 4

Havas kalandok elektromos Polaris RANGERekkel a Mátrában!
Igazi csúcstámadás a Mátra déli oldalában kalandozva. Sziklás, szűk völgyek, lágyabb gerincek, meredek hegyoldalak kőzuhatagokkal és lélegzetelállító panorámák túrája a kalandok szerelmeseinek.

Téli, havas programok 5

Havas kalandok elektromos Polaris RANGERekkel a Mátrában!
Igazi csúcstámadás a Mátra déli oldalában kalandozva. Sziklás, szűk völgyek, lágyabb gerincek, meredek hegyoldalak kőzuhatagokkal és lélegzetelállító panorámák túrája a kalandok szerelmeseinek.

Téli, havas programok 6

Imádja a vitorlázást és a száguldást? Szeret pengeélen „táncolni”? A jégvitorlázás ezeket az élményeket összegyúrva biztosítja az önfeledt szórakozást. Leírhatatlan élményt nyújt, ahogy a jég felszínétől alig magasabban elhelyezkedő hajótestben fekszünk, kezünkben a kormány, felettünk a széltől dagadó vitorla, és észre sem vesszük, hogy már 60 -70 km/órával repesztünk. Extrém sportélmény azoknak, akik a jeget nem csak az italukban szeretik!

Téli, havas programok 7

Egy elegáns program a lovassportok szerelmeseinek és a romantika kedvelőinek. A lovasszánozás csodálattal tölti el a résztvevőket, egy igazi romantikus kaland, vagy egy remek program azok számára, akik ló nélkül el sem tudják képzelni a mindennapokat. A szánozás azonban lehet segítő, vagy akár terápiás program is, hiszen az állattal történő kapcsolatteremtés még ebben az esetben sem kikerülhető. A lovasszánon teljesen más megvilágításba kerül az erdő, a havas táj, előtérbe kerül a téli világ varázsa, feltárul egy rejtett világ.

Téli, havas programok 8

A skijoring hazája a Skandináv-félsziget. A sport lényege, hogy a lovon ülő túravezető irányít, a ló egyszerre két résztvevőt tud húzni. A síző felkészültsége és rátermettsége, valamint a túravezetővel és a lóval történő harmonikus kapcsolata hozza fel színre a túra szépségét, mélységét, nehézségét, vagy könnyedségét.

Téli, havas programok 9

Az alpesi országból, Svájcból származó eszközt mintha csak az új 7 km hosszú szánkópályánkra találták volna ki. Az is lehet, hogy a pályát igazították hozzá? Az airboard úgy néz ki, mint egy gumimatrac, még mielőtt azonban az óceán lágy hullámait vizionálnánk, jó, ha tudjuk, hogy ezzel a „pihe-puha” eszközzel a hótenger kapitányai lehetünk. Hazánkban a legújabb „fun” hivatalos forgalmazói vagyunk.

Téli, havas programok 10

A legújabb észak-amerikai őrület a hórobogóként, hóbicikliként is ismert snowscooter. Ez az innovatív eszköz már az első alkalommal garantálja a sikerélményt. A hófedte hegycsúcs látványa koronázza meg a havas lejtőn való lecsúszást, megteremtve ezzel a síelés illúzióját. Ezzel az eszközzel az is a lejtők ördöge lehet, aki nem tud síelni.

Téli, havas programok 11

Találós kérdés: két betű, a biztonság, a formatervezés csúcsa, márkajel, mely gyakran eltűnik az autó hűtőrácsáról. A győzelem és megbízhatóság jele. Ezen a túrán egy igazi Volkswagent vezethetnek a csapattagok. Az autóiról híres cég elkészítette üvegszálas szánkóját, melyet csak nálunk lehet kipróbálni.

Téli, havas programok 12

Móka, humor, szórakozás és kellemes borzongás! Ez mind együtt a rakettezés. A hótalpazás olyan „fun”, amely felszabadítja a fölös energiákat, elszakít a hétköznapok monotonitásától. A felfedező téli túrák játékos eszköze ez, ami egyszerűen megtanulható, kimeríthetetlen forrása a jókedvnek. A túrákat nemcsak nappal, hanem éjszaka is fejlámpákkal vagy fáklyákkal, éjszakai programként is szervezzük!

Téli, havas programok 13

Ha azt hittük, a hógolyózás csak az iskolások és a szalonspicces emberek szervezetlen sportja, hát nagyot tévedtünk. A szigorú szabályok mentén  megrendezett hócsata Japánból indult útnak, és Európa hólepte vidékeit is pillanatok alatt meghódította. A hócsatát két, egymás ellen küzdő társaság vívja meg, mindkét oldalon egy forma számú ember veszi fel a kesztyűt csapatkapitányuk vezetésével. Hogy a harc során biztosítva  legyen a lőszer utánpótlása, speciális géppel meghatározott és szabálykönyvben rögzített méretű hógolyókat állítanak elő. Bár egy meccs  alatt minden csapat a háromszor háromperces menetek során csak kilencven hógolyót lőhet el, a részt vevő csapatok száma indokolja a gépesítést. A csata menete a mindenki által jól ismert hógolyózás szabályai mentén alakul: el kell találni az ellenség játékosait, akik azonnal kiesnek.

Téli, havas programok 14

Ki ne ismerné a mondást, hogy „röhög, mint a fakutya”? Ebben a mondásban valószínűtlen, hogy arról a szántalpra erősített ülőalkalmatosságról lenne szó, amelyet szöges bottal kell hajtani, és amely egy időben úri passziónak számított. Egy közös fakutyázás a jégen finom forraltbor társaságában a régi idők romantikáját idézi.

Téli, havas programok 15

Magyarország leghosszabb síelésre és snowboardozásra is alkalmas erdei pályája a Mátrában található, Kékestetőről indul és Mátrafüredig tart. Az Amerikában már rengeteg hívet szerző új sport, az erdei síelés nálunk is kipróbálható a 7 km-es erdei sípályán. Ezen programunkat csak jó hóminőség mellett tudjuk indítani. Az exkluzív esemény Magyarországon csak nálunk elérhető, igény szerint síléc biztosításával.

Téli, havas programok 16

A sebesség szerelmeseinek télen sem kell ölbe tett kézzel otthon ücsörögnie. A snowfer, azaz jégszörf a snowboard és a szörf keresztezéséből létrejött sporteszköz, amelynek a kipróbálása szinte kötelező annak, aki a jégen szeretne száguldozni. A jégszörf pont úgy szeli a jeget télen, mint a szörf a vizet nyáron. Már alacsony szélben is lehet vele tempósan haladni, és biztonságos kezeléséhez nem szükséges komoly szörftudás. Amint a jeget sportolásra alkalmasnak találják, irány a jégszörf, amelyet biztosan sokáig emlegetünk majd.

Téli, havas programok 17

A játékot két csapat játssza. A lényeg, hogy a kő minél közelebb jusson a kijelölt körökhöz. A játék 10 részből áll, a csapatok 8-8 követ juttathatnak célba. Egy résznek akkor van vége, ha a kövek mindegyike mozgott már. Amíg a kövek mozgásban vannak, az idő áll, a másik csapat csak akkor indíthatja a sajátját, az ellenfél köve már megállt.  Nem elég a testi erő, az elszántság, ebben a játékban szükséges a megfelelő taktikai érzék is.

Téli, havas programok 18

A HSB az Atomic márka hivatalos tesztcentere. Nálunk mindig a legújabb lécek próbálhatók ki. A Kékesi síházzal összefogva komplett felszereléseket tudunk biztosítani a résztevőknek. Lehetőség van nappali síelésre, de VIP, kifejezetten az adott cég számára szervezett; éjszakai síelésre is, ahol síoktatók mutatják be a legújabb trendeket a carving és egyéb technikákban, közben a résztvevők a legtrendibb és legújabb léceket próbálhatják ki.